POËZIE

< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT

EIGENTIJDSE POËZIE 10
HANS VAN PINXTEREN
DE KAAIMAN

Zoals in zijn eerdere werk brengt Van Pinxteren uiteenlopende genres als gedicht, prozagedicht en kort verhaal bij elkaar om ze tot een geheel samen te smeden. De taal kan die van de droom zijn, met grillige beelden en absurdistische wendingen, maar ook die van de persoonlijke herinnering, van een geheugen waarin gaten vallen. Konden sommige gedichten uit zijn eerdere bundels al aanspraak maken op de naam visuele poëzie, in De kaaiman is dit nog veel sterker het geval: de verzen vallen uiteen in flarden en brokstukken en waaieren breed over de pagina uit. Het visuele karakter van de gedichten wordt in De kaaiman nog geaccentueerd door de vormgeving.

Vormgeving: Henrik Barends
72 pagina's 14 x 20 cm
ISBN 978 90 78068 105
17,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 11
ANNE VAN AMSTEL
MMV ROB KLOET

VLINDERSLAG + CD

Deze nieuwe bundel van Anne van Amstel [1974] bevat gedichten vol eenvoud en gedichten die moeiteloos de diepte in glijden, maar allebei hebben ze hetzelfde pakkende, melodieuze ritme. Drummer/percussionist van de NITS Rob Kloet [1952] zag er muziek in. Op de bijbehorende cd omspeelt hij Anne's voordracht van twintig door hem uit nieuw en
gepubliceerd werk gekozen gedichten in een geheel eigen, associatieve percussiestijl. Dit is een bundel met cd waarin je jezelf herkent. Gedichten voor verbijsterende toeristen, de Elvisfan, de sms'er, de strippokeraar, de lezer en de luisteraar.

Percussie: Rob Kloet
Fotografie: Paul Fleming
Vormgeving: Henrik Barends
36 pagina's 14,5 x 20 cm, +CD
ISBN 978 90 78068 310
25,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 12
WINEKE DE BOER
SPINAZIE

De gedichten van Wineke de Boer zeggen graag iets liefs, maar met bokshandschoenen aan. Ze slaan om te kijken wat er gebeurt, en zijn verbaasd als de ravage groot blijkt te zijn.
Ze lopen op hoge hakken, maar trappen ook weleens met zware poten door een ragfijne scene. Maar het komt goed tussen de gedichten en hun lezer!
Naast gedichten schrijft Wineke de Boer literaire kritieken voor de Volkskrant,
de VPRO-gids en De Morgen.
Over Wineke: vrouw, 1,76 m, roodharig [henna], bruine ogen, veel wenkbrauw.
Voeten: maat 41. Kleine borsten [cup B], rookt niet, jarig in april. Lievelingsdrank: water.
Gevleugelde uitspraak: 'Ik ben blij dat ik dit beleef, je kan het ook gewoon niet beleven...'

Redactie: Andrea Voigt
Vormgeving: Henrik Barends
48 pagina's 12 x 20 cm
ISBN 978 90 78068 327
16,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 13
JAN VISSERS
VANUIT HET VACUUM

Alles is een mogelijkheid in de gedichten van Jan Vissers. Ze roepen verwondering op maar gaan daar zelf losjes aan voorbij, ze accepteren het vreemde en omarmen het. Ze dragen de werkelijkheid als een ongemakkelijke jas die nog goed is. Het kweken van een appel is even goed als de zon op een achterspatbord. De kleine Bach is even goed als een bange kolonel. Met deze bundel stap je binnen in een wereld die, zoals je je na enige tijd verbaasd realiseert, de jouwe is.

Poëzieredacteur: Andrea Voigt
Foto auteur: Winfred Evers, Amsterdam
Vormgeving: Barends en Pijnappel, Antwerpen
48 pagina's 12 x 20 cm
ISBN 978 90 78068 648
16,00 Euro< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT