POËZIE

< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT

EIGENTIJDSE POËZIE 6
BART BREY
LICHTZANG

In deze dichtbundel van Bart Brey draait het om de verhouding tussen de liefde en de werkelijkheid. Het groeiende besef van deze twee-eenheid leidt in Lichtzang tot een grensverlegging. Op het breukvlak van verleden en toekomst worden existentiele vragen (opnieuw) belicht. Zo heffen tegenstellingen zich op, niet uitgezonderd die tussen leven en dood. In een direct tot de ander gerichte taal spreekt Bart Brey van een liefde die zich ontworstelt aan bezitsdrang en jaloezie.

Vormgeving: Henrik Barends
64 pagina's 13 x 19 cm gebonden
ISBN 90 71877 56 6
UITVERKOCHT


EIGENTIJDSE POËZIE 7
ARTHUR LAVA
DURF

'Vouw je zelfvertrouwen als een feestversiering uit,' schrijft Arthur Lava in het titelgedicht van zijn meest recente dichtbundel Durf. Daarmee is meteen de toon gezet. In aanstekelijke, opzwepende gedichten roept de dichter op om meer uit het leven te halen. Durf inspireert, vrolijkt op en zet aan tot niet eerder voor mogelijk gehouden dynamiek. Durf leent zich goed voor de prive-sfeer, maar kan eveneens wonderen verrichten op de werkvloer.

Durf, poezie die de burger moed geeft!

Vormgeving: Henrik Barends
48 pagina's, 14 x 20 cm
ISBN 90 71877 76 0
15,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 8
ANNE VAN AMSTEL
HET OOG VAN DE STORM

Aan goede poezie ligt altijd een originele kijk op de wereld ten grondslag. Wat gewoon lijkt, blijkt bij nadere beschouwing een stuk vreemder.
Die tegenstrijdigheid weet de dichteres op onweerstaanbare wijze tot uitdrukking te brengen. Het oog van de storm is het werk van een debutante met veel pijlen op haar boog. Ze schrijft niet alleen stormachtige liefdespoezie, maar slaagt er ook in de lezer tot tranen toe te roeren.

Foto auteur: Paul Fleming
Vormgeving: Henrik Barends
48 pagina's 14 x 20 cm
ISBN 90 71877 74 4
15,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 9
BART BREY
BERICHT AAN DE NACHTZUSTER

Dichter Bart Brey debuteerde in 1984 met Bericht aan de nachtzuster. Deze dichtbundel verscheen in een bescheiden oplage bij een gelegenheidsuitgeverij. Recensenten merkten de verschijning niet op, maar onder collega-dichters en andere kunstenaars verwierf Bericht aan de nachtzuster al snel de status van 'klein meesterwerkje'. Het boekje raakte uitverkocht, maar de belangstelling bleef. En twee decennia lang leidde Bericht aan de nachtzuster een druk gefotokopieerd leven. Met deze heruitgave krijgt deze poezie weer de uitvoering die zij verdient.

Vormgeving: Henrik Barends
36 pagina's, 14 x 20 cm
ISBN 9071877949
14,00 Euro< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT