POËZIE

< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT

EIGENTIJDSE POËZIE 1
RENE HUIGEN
LAATSTE GEDICHTEN

Met Laatste Gedichten zet Rene Huigen (1962) de kroon op twee eerdere dichtbundels: Paleis der ingewanden en Terra Incognita.
Haast nog vindingrijker dan in dit werk gaat hij in zijn derde bundel de taal te lijf, waarbij hij niet schroomt de diepzinnige gedachte te verbinden aan ogenschijnlijk banale grappenmakerij.
Het resultaat is een intrigerende en tevens zeer vermakelijke poezie.

Vormgeving: Henrik Barends
64 pagina's 13 x 19 cm
ISBN 90 71877 19 1
12,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 2
ARTHUR LAVA
BRAVISSIMO!

Arthur Lava (1955) maakte deel uit van de dichtersbeweging Maximalen en is de samensteller van de geruchtmakende poeziebloemlezing Maximaal. Bravissimo! Is Lava's eerste op zichzelf staande publicatie. Deze bundel biedt een evocatieve, toegankelijke poezie, waarin heilige huisjes omver worden getrokken en de auteur een toost uitbrengt op een extreme levenswijze.
Gerrit Komrij heeft in zijn bloemlezing van de Nederlandse poezie uit de 19e en 20e eeuw enkele gedichten uit Bravissimo! opgenomen.

Vormgeving: Henrik Barends
48 pagina's 13 x 19 cm
ISBN 90 71877 18 3
12,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 3
BART BREY
VERS VAN HET VUUR

De uitgave Vers van het Vuur omvat zowel een dichtbundel als een CD. Dichter Bart Brey koos ervoor zijn gedichten ook muzikaal gestalte te geven. Samen met De Melomanen laat hij horen hoe goede poezie en muziek kunnen samengaan. Uit de poezie van Bart Brey spreekt een fascinatie voor de elementen aarde, water, lucht en vuur. De dichter neemt de lezer mee door een poetisch landschap vol apocalyptische en bevrijdende stemmingen.

Foto omslag: F. Starik
Vormgeving: Henrik Barends
48 pagina's 14 x 12 cm + CD
ISBN 90 71877 36 1
14,00 EuroEIGENTIJDSE POËZIE 5
ARTHUR LAVA
GEWELDIGE GEDICHTEN

Deze bundel mag een unicum in de Nederlandstalige literatuur worden genoemd. Alle gedichten staan namelijk grotendeels in de gebiedende wijs. Arthur Lava roept op, spoort aan, waarschuwt en daagt uit. Zo steekt de dichter de draak met de calculerende burger, het vernieuwde Amsterdamse Museumplein en de hoop op een geslaagde wedergeboorte.
Verder pleit hij voor meer innerlijke verwarring, een goed tafelgesprek en de afschaffing van het koningshuis.

Vormgeving: Henrik Barends
72 pagina's 14,5 x 22 cm gebonden
ISBN 90 71877 44 2
UITVERKOCHT< TERUG NAAR POËZIE OVERZICHT