VORMGEVING

< TERUG NAAR VORMGEVING OVERZICHT

RUUDT PETERS
CHANGE

In Change is een selectie uit dertig jaar werk van Ruudt Peters (1950) op een intrigerende manier samengebracht. Change biedt niet alleen ruimte aan zijn sieraden, beelden, objecten en kunsttoepassingen, maar ook aan zijn inspiratiebronnen en reisindrukken.
'Verandering is wat Ruudt Peters drijft: verandering in maat, vorm, materiaal en techniek. Het leidt tot onzekerheid en tot een soort deining bij iedere opening van een nieuwe tentoonstelling. (...) Peters' werk is voortdurend in beweging en toch vertelt hij steeds hetzelfde verhaal, over verandering, slijtage en veroudering ...' schrijft Liesbeth den Besten in haar essay.

Tekst: Liesbeth den Besten,
Marie-Jose van den Hout
Vormgeving: Henrik Barends
216 pagina's 14 x 20 cm geillustreerd
ISBN 90 71877 65 5 (paperback) 32,00 Euro
ISBN 90 71877 647 (gebonden) 39,00 EuroTYPOGRAPHIE HOLLANDAISE
18 NEDERLANDSE VORMGEVERS

Catalogus van de gelijknamige tentoonstelling die in 1991 werd gehouden in de expositie- ruimte Design a la Maison du Livre de l'Image et du Son te Lyon. In deze uitgave is werk opgenomen van 18 Nederlandse grafische vormgevers, onder wie Melle Hammer, Haico Beukers, Anthon Beeke, Mart Warmerdam, Henrik Barends en Gerard Unger. De tentoonstelling werd samengesteld door Blandine Bardonnet en Ruedi Bauer van het Maison Du Livre.

Tekst E/F: Carel Kuitenbrouwer
Fotografie: Paul de Nooijer
Vormgeving: Henrik Barends
32 pagina's 22 x 33 cm geïllustreerd
ANTIQUARIAAT
< TERUG NAAR VORMGEVING OVERZICHT