BEELDENDE KUNST

< TERUG NAAR BEELDENDE KUNST OVERZICHT

ARMANDO
HET SCHULDIGE LANDSCHAP

Hoewel Armando (1929) zelf geen direct slachtoffer van de oorlog of de holocaust was, spelen zijn oorlogservaringen in al zijn werk een cruciale rol. Oorlog, tijd en herinnering zijn telkens weerkerende thema's. Het Schuldige Landschap is hiermee nauw verbonden.
Het Schuldige Landschap bevat zo'n zeventig werken (schilderijen en foto's) over deze thematiek, alsmede alle door hem over dit onderwerp geschreven teksten.

Tekst N/D: Armando
Vertaling: Anne Stolz
Vormgeving: Henrik Barends
104 pagina's 27 x 24 cm gebonden
ISBN 90 71877 27 2
UITVERKOCHTLAM DE WOLF
HET BIJ ELKAAR GERAAPTE GEZICHT

Onder de titel Het bij elkaar geraapte gezicht maakte Lam de Wolf in 2016-2018 een groep muurwerken. En ja, het zijn gezichten. Geen gezichten van bestaande mensen, maar gezichten van imaginaire personen met heel verschillende karakters en uitdrukkingen. Soms complex en druk, soms eenvoudig en minimalistisch. En ja, ze zijn bij elkaar geraapt. Niet willekeurig, maar zorgvuldig samengesteld uit verzamelde ingrediënten. Meestal is er textiel in het geding en altijd is er het herkenbare handschrift van De Wolf. Lam de Wolf is opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar ze van 1985-2015 ook zelf les gaf. Haar eigenzinnige werk valt lastig onder één noemer te vatten: niettemin vormt het een samenhangend geheel.

Teksten: Lam de Wolf, Alex de Vries (e.a.)
Vormgeving: Barends & Pijnappel, Antwerpen
98 pagina's, 20 x 16,5 cm
ISBN 9789491738 487
27,00 EuroLAM DE WOLF
MONUMENTAAL EN DICHTBIJ

Lam de Wolf, Monumentaal en dichtbij geeft een uitgebreid overzicht van het rijke oeuvre van Lam de Wolf, van haar flexibele objecten uit 1979 tot haar meest recente werk, dat zij in 2009 als artist in residence in het Van Doesburghuis te Meudon bij Parijs maakte. De afbeeldingen van het werk worden afgewisseld met citaten uit toespraken, recensies en projecten uit de betreffende periode. ...'Conceptueel maar aards en gespeend van kunst-intellectualisme. Kijken volstaat. Het resultaat oogt mooi, lyrisch en teder als een minimaal schilderij van Robert Ryman...Het lijkt te schitteren, te flikkeren als een computerbeeldscherm of een heel traag afgespeelde film...' Chris Reinewald.

Samenstelling: Lam de Wolf
Vormgeving en beeldredactie: Barends en Pijnappel
260 pagina's 23 x 28 cm, full color
ISBN 978 90 78068 631
Boek plus - UITVERKOCHTLAM DE WOLF
NIET OP DE TENEN MAAR UIT DE TENEN

Dit boek bevat teksten uit lezingen die Lam de Wolf als docent Gerrit Rietveld Academie gaf. Op- en aanmerkingen die belangrijk kunnen zijn voor het doen, denken, zien voelen en luisteren van de jonge kunstenaar. Het is een boek dat je niet meteen uit moet lezen. Lezen met kleine hapjes. In het kunstmagazine van Arti schrijft Alex de Vries over dit boek: ...Lam de Wolf is een kunstenaar die het docentschap onderdeel van haar beroepspraktijk laat zijn. Ze heeft nooit een lesje afgedraaid, maar van iedere lesdag een kunstdag gemaakt. Haar boekje 'Niet op de tenen maar uit de tenen' kun je lezen als een verzameling aforismen over het kunstonderwijs...

Samenstelling: Lam de Wolf
Vormgeving: Barends en Pijnappel
76 pagina's 20 x 16 cm
ISBN 978 94 91738 128
17,00 EuroLAM DE WOLF
EINDELOOS HETZELFDE EN GEEN OGENBLIK GELIJK

Na het boek 'LAM DE WOLF Monumentaal en dichtbij', een overzicht van haar werk uit de
jaren 1980-2009, is nu verschenen EINDELOOS HETZELFDE EN GEEN OGENBLIK GELIJK. In deze publicatie wordt het werk belicht dat deze veelzijdige en productieve kunstenares in de periode 2010-2014 maakte. Met nieuwe monumentale, conceptuele werken borduurde Lam de Wolf onder meer voort op haar thema 'Handcomputer'. Zo componeerde zij in 2010 en 2011 zogenoemde 'lijnwoorden'. 'De behoefte om dmv woorden iets te kunnen meedelen werkt bevrijdend. Het isoleren van woorden geeft je de mogelijkheid ze opnieuw te zien'.

Tekst: Lam de Wolf en anderen
Inleiding: Carin Reinders, directeur Coda Museum
Vormgeving: Barends en Pijnappel
156 pagina's 20 x 16,5 cm
ISBN 9789491738197
UITVERKOCHT< TERUG NAAR BEELDENDE KUNST OVERZICHT